APARTAMENT KATOWICE

MIESZKANIE W MIĘDZYWOJENNEJ WILLI / KATOWICE/

INWESTOR PRYWATNY

POWIERZCHNIA 100 m

REALIZACJA 2018


IDEA :
Celem projektu było stworzenie optymalnej, funkcjonalnej przestrzeni, tworzącej tło 
dla codziennego życia rodzinnego. Mieszkanie składa się z części nocnej i dziennej. Nocna skupiona jest wokół hallu wejściowego oddzielono wyraźnie część rodziców z prywatną garderobą od pokoju dziecinnego, który znajduję się po drugiej stronie hallu.   Strefa dzienna to duża otwarta przestrzeń mieszcząca kuchnie jadalnie oraz salon, ze strefy kuchennej mamy wyjście na obszerny balkon który stanowi jej przedłużenie.

APARTAMENT PAULOVE

MIESZKANIE W MIĘDZYWOJENNEJ KAMIENICY/ KRAKÓW/

INWESTOR PRYWATNY

REALIZACJA 2017


IDEA :
Celem projektu było stworzenie optymalnej, ciekawej przestrzeni pod wynajem krótkoterminowy.

Mieszkanie posiada dwie komfortowe sypialnie, każda z łazienką oraz duży salon z kuchnią oraz balkonem.

SIEDZIBA FIRMY MONDIAL ASSISTANCE 1700m²

WARSZAWA / 1700m² / INWESTOR : MONDIAL ASSISTANCE /


IDEA : W związku z włączeniem grupy Mondial Assistance do innej spółki, zachodzi potrzeba odświeżenia oraz przearanżowania głównej siedziby w Warszawie. Zadanie jest trudne, trzeba znaleźć motyw przewodni, który połączy graficznie wszystkie biura, usprawnić funkcjonowanie części wspólnych takich jak hall, kuchnie pracownicze, korytarze oraz sale konferencyjne, poprawiając równocześnie ergonomię w przestrzeniach biurowych. Należy zachować wszystkie meble oraz sprzęty. Ważnym elementem jest tutaj zaangażowanie pracowników w proces koncepcyjny. Pomysły wcielone do projektu zostają wyłonione na bazie analiz oraz ankiet przeprowadzonych wśród pracowników. Dodatkową trudnością jest w tym wypadku organizacja pracy ekipy budowlanej, która musi interweniować w nocy oraz w weekendy ze względu na ciągłość pracy biura. Aby ocieplić wnętrza oraz nadać im nowoczesny charakter, w każdym biurze zostają zaprojektowane tapety, na których pojawia sie mapa z hasłem przewodnim wybranym przez ekipę zajmującą dana przestrzeń . W open space’ach oraz pokojach, gdzie natężenie dźwięku jest bardzo duże podwieszone zostają panele akustyczne w rożnych kolorach. W każdym z biur pojawiają się sie pufy Fat Boy, tak, aby pracownicy mogli zmienić pozycję siedzącą na bardziej komfortową choć na kilkanaście minut w ciągu dnia. Hall wejściowy zostaje kompletnie przearanżowany, pojawia sie szafa wielofunkcyjna stanowiąca tło dla poczekalni przed głównymi salami konferencyjnymi.

DOM JEDNORODZINNY 100m²

Przebudowa parteru domu jednorodzinnego w COLOMBES POD PARYŻEM / INWESTOR PRYWATNY / REALIZACJA 2016

IDEA : Przestrzeń tego domu jednorodzinnego posiadała spory metraż natomiast nie była zbyt funkcjonalna ani odpowiednio doświetlona. Ponadto właściciele podjęli nowe wyzwanie, jakim jest praca w domu. Dlatego też projekt przebudowy musiał zapewnić funkcjonalną, przyjazną przestrzeń życiową jak również odpowiednią komunikację zapewniającą jednocześnie intymność życia rodzinnego oraz funkcjonowanie biura coachingowe i komfort klientów. W projekcie biuro zostaje przearanżowane tak, aby było dostępne zarówno bezpośrednio od korytarza wejściowego jak i od strony salonu, z obu stron zamknięte drzwiami dźwiękoszczelnymi. Dzięki kompletnej przebudowie uzyskaliśmy zintegrowana, otwartą strefę dzienną łącząca, kuchnię, jadalnię, salon oraz strefę wejściową. Centralnym elementem jest box ukrywający niezbędne, lecz niewdzięczne funkcje jak toaleta, lodówka, oraz zabudowa pod telewizor i sprzęt. Box został zabudowany płytami meblowymi w najmodniejszym kolorze zeszłego sezonu : kolorze marsala. Został on połączony z pudrowym rożem oraz szarościami tworząc spójną kolorystycznie całość.

MIESZKANIE 65m²

CHORZÓW STARY / INWESTOR PRYWATNY / REALIZACJA 2017


IDEA : To mieszkanie w typowym śląskim familoku miało być początkowo jednopoziomową kawalerką z aneksem kuchennym. Po analizie strychu zdecydowaliśmy włączyć je do powierzchni mieszkania tworząc tym samym 65 metrowa otwartą przestrzeń z oddzielną sypialnią na piętrze. Pomimo iż niecałe poddasze ma pełną wysokość, swobodną komunikację zapewnia 1,5 metrowy pas wzdłuż ściany z oknami, a ta ciekawa i nietypowa przestrzeń kształtuje loftowy charakter wnętrza. Całość utrzymana jest w bieli oraz szarościach z turkusowymi akcentami kolorystycznymi. Sercem wnętrza jest przestrzeń salonu z kominkiem znajdujące się w miejscu podwójnej wysokości, którą podkreślają dodatkowo wiszące dekoracyjne lampy zamocowane w połaci dachowej.

APARTAMENT 120m²

CHORZÓW / INWESTOR PRYWATNY / REALIZACJA 2017


IDEA : Założeniem inwestorów było stworzenie przestrzeni zupełnie otwartej w stylu loft. Po dużych przeróbkach udało sie wprowadzić ład przestrzenno-funkcjonalny dzieląc mieszkanie na trzy otwarte strefy : nocną, dzienną oraz, po środku, wejściową. Zależnie od potrzeb można je wizualnie otworzyć lub zamknąć. W strefie nocnej łazienka z garderobą zostały wydzielone w formie szklanego boxu, stanowiącego integralny, dekoracyjny element tej przestrzeni. W strefie dziennej trzonem przestrzennym jest kominek oraz jego zabudowa tworzące betonowe pudełko między kuchnią, salonem a przedpokojem. Odkryte zostały betonowe prefabrykowane sufity, baza wnętrza utrzymana jest w tonacjach biało-szarych z drewnianą podłogą, natomiast kolor akcentują meble oraz oświetlenie.

MIESZKANIE 64 m²

MIESZKANIE w KUKURYDZY / KATOWICE / INWESTOR PRYWATNY / REALIZACJA 2017


IDEA : Celem projektu było stworzenie dużej otwartej przestrzeni życiowej łączącej salon, jadalnię oraz kuchnię. Dzięki połączeniu trzech pokoi od strony wschodnio – południowo – zachodniej otrzymaliśmy strefę dzienną wielkości 36m², a sypialnia została przeniesiona na stronę zachodnią w miejsce poprzedniej kuchni. Motywem przewodnim wnętrza są lustra, które pojawiają się w głównych pomieszczeniach mieszkania. Niektóre z nich odbijają dodatkowe światło, natomiast inne dają złudzenie optycznego powiększenia pomieszczenia lub niewidocznej wyspy.