APARTAMENT 120m²

PL

CHORZÓW / INWESTOR PRYWATNY / REALIZACJA 2017


IDEA : Założeniem inwestorów było stworzenie przestrzeni zupełnie otwartej w stylu loft. Po dużych przeróbkach udało sie wprowadzić ład przestrzenno-funkcjonalny dzieląc mieszkanie na trzy otwarte strefy : nocną, dzienną oraz, po środku, wejściową. Zależnie od potrzeb można je wizualnie otworzyć lub zamknąć. W strefie nocnej łazienka z garderobą zostały wydzielone w formie szklanego boxu, stanowiącego integralny, dekoracyjny element tej przestrzeni. W strefie dziennej trzonem przestrzennym jest kominek oraz jego zabudowa tworzące betonowe pudełko między kuchnią, salonem a przedpokojem. Odkryte zostały betonowe prefabrykowane sufity, baza wnętrza utrzymana jest w tonacjach biało-szarych z drewnianą podłogą, natomiast kolor akcentują meble oraz oświetlenie.